sobota, 28. januar 2017

V sklopu 9. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri sem si v Kinodvoru pogledala lutkovni animirani film o zaupanju, pripadnosti in iskanju družine

MA VIE DE COURGETTE (Bučko), 2016
Režija: Claude Barras
1 h 10 min
IMDb

"Naš junak Bučko preživi veliko hudega, in ko izgubi mamo, misli, da je sam na svetu. Tako se počuti pred novim življenjem v mladinskem domu, kjer pa nato najde skupino prijateljev, na katere se lahko zanese, ugotovi, da se lahko zaljubi, in se zave, da bi nekega dne lahko bil celo srečen. Še vedno je veliko stvari, ki se jih mora v življenju naučiti. To sporočilo je bistveno: enostavno in hkrati globoko, zato smo ga želeli prenesti našim otrokom."
(Claude Barras, režiser)

 Vir: Kinodvor

Film je izdelan v stop-motion tehniki. Za snemanje so uporabili približno šestdeset scen, štiriinpetdeset lutk in tri tipe kostumov.



* Nagrajenec evropske filmske akademije za najboljši celovečerni animirani film ter nominiranec za Oskarja in zlati globus za najboljši film. *

Film je bil sinhroniziran, ob (prvi) priložnosti si ga bom pogledala še v izvirniku. Me je pa že tako prepričal ... več kot vreden ogleda.

Ni komentarjev:

Objavite komentar